Att spendera 39 timmar på en båt..

Så fort vi gick på båten möttes vi av vad som skulle bli vårt hem de kommande 39 timmarna. Vi bodde som tur var på översta våningen där det inte fanns tuppar som gal och dessutom fönster längs hela väggarna. Varje våning hade minst 120 stycken bäddar så där var vi och minst 350 stycken filippinare som skulle åka över till Palawan. När vi till slut hittade våra sängar träffade vi två holländare som Patrik hade mött tidigare här i Filippinerna så det var en glad överraskning att vi fick sängarna bredvid dem. Den kvällen spelade vi kort hela kvällen innan vi gick och la oss. Det gick helt okej att sova där trotts att vi var så många i samma rum. 
Klockan 9 på morgonen la vi till vid en ö som heter Cuyo där vi skulle vara i 6 timmar innan båten åkte vidare. Vi bestämde oss då för att lägga oss och sola till lunch och sen går runt lite innan vi skulle lämna ön. Ön var rena paradiset och där skulle jag definitivt kunna stanna ett tag om jag hade haft möjlighet. 
De sista 19 timmarna på båten spenderade vi med hjälp av kortspel, mat som bestod av bullar och snabbnudlar samt genom att drick några öl. Tiden gick fortare än man kan tro och vi var äntligen framme vid Puerto Princesa. Där skulle vi försöka hitta en minibuss med AC som kunde köra oss de 6 timmar det tar att åka upp till El Nido. Vi träffade en man som skulle köra oss dit där bussarna åkte ifrån så det var bara, för oss fyra med åtta väskor, att hoppa in i tuktuken och hänga på. Det var trångt men det var definitivt en upplevelse! 

Väl framme i El Nido var det bara att leta boende. Men eftersom påsken är väldigt stor här var nästan alla ställen fullt men efter mycket letande hittade vi till slut ett ställe där vi fyra kunde bo för 60kr per person och natt. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

thegark.blogg.se

Följ oss under vår resa då vi ska ta med er på spännande upplevelser, allt från fritt fall från 15000ft till magiska dyk på havets botten! Resan börjar den 11.01.2015 med ett flyg från Stockholm, Sverige, till Auckland, Nya Zeeland, häng med!!

RSS 2.0