Coron

Båtturen över hit var lång men vi sov måsta delen av vägen så det funkade. 
Väl framme i Coron åkte vi till stället vi skulle bo på innan vi gick ner till dykcentret som ligger 5 minuters promenad här ifrån. Vi bokade in oss på en vrakdykarkurs så det var vad de två första dagarna skulle bestå av. 

Vi dök på 5 olika vrak från andra världskriget bland annat en 160m lång oljetank som var så häftig. Man kan även hitta ben från människor och en käke med tänderna kvar på. Lite obehagligt men väldigt häftigt och intressant. I allmänhet så är vrakdykning ganska läskigt och på samma gång så otroligt häftigt! Nu är vi båda två certifierade vrakdykare i alla fall och det känns väldigt kul.
Vi dök också i en sjö som heter Baracuda Lake där det är hälften salt och hälften bräckt vatten. Den blir också uppvärmd utav en vulkan som finns där så på ytan är det 28 grader i vattnet men 14m ner ser man som ett oljelager där densiteten på vattnet skiljer sig och under den nivån är det 38 grader. Det var en väldigt häftig sjö där det kändes som att man var i en annan värld. Det fanns inte så mycket djurliv att titta på men väggarna och bergen var helt fantastiska. Vi tog av oss våra fenor mot slutet och hoppade mellan stenarna så det såg ut som man var på månen. 

Dag tre spenderade vi också på botten och den här gången vid tre nya vrak. Det första vi var vid heter Irako och ligger med ett bottendjup på 42m så när vi hade varit på 40m en liten stund skulle vi gå ur vraken för att titta på korallerna ovanpå. Då ser vi bara en jätteskugga framför oss och där kommer en 10m lång VALHAJ!!! Så overkligt att se den simma runt i sin naturliga miljö och inte bry sig om oss dykare. Den var så pass nära att jag skulle kunnat nudda stjärtfenan! Adrenalinet från det dyket satt i i flera timmar efteråt! Bilder kommer senare när hon som hade kamera har skickat dem till oss. 
De andra två vraken var också väldigt häftiga och nu har vi sett de 8 vrak som ligget precis utanför Coron city. Idag så vi gå på en båt som kommer bli vårt hem det kommande fem dagarna. Vi ska nämligen segla runt ön och dyka på Filippinernas största rev för att se om vi kan hitta hammarhaj! Vi kommer utföra 16 dyk under den här resan och det ska bli riktigt spännande. Vi kommer inte ha någon teckning eller wifi så vi hörs om fem dagar och då blir det uppdatering! 

I måndags var det Julias födelsedag men eftersom hon tyvärr inte kunde komma hit och fira den med mig fick jag lösa det på annat sätt. Hoppas du tyckte maten var god! 😉



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

thegark.blogg.se

Följ oss under vår resa då vi ska ta med er på spännande upplevelser, allt från fritt fall från 15000ft till magiska dyk på havets botten! Resan börjar den 11.01.2015 med ett flyg från Stockholm, Sverige, till Auckland, Nya Zeeland, häng med!!

RSS 2.0