Efter mycket strul är vi nu äntligen i Noosa

Ja ojoj var ska man börja? 
Vi gick i alla fall upp igår för att ta den privata bussen som skulle ta oss till Noosa. Utanför hostelet står det en liten buss med 20 platser med ett vanligt litet flak utan kanter där vi (19st) skulle ställa våra ryggsäckar. Som tur var hade han i alla fall en presenning som han spände över ryggsäckarna.

Efter bara några timmar började man se spår efter cyclonen i form av stora träd som låg längs med vägkanten. Några mil till så såg man hustak som hade blåst av, stora träd som låg över husen, staket och stora vägskyltar som vält, betongblock som slitits av och ramlat ner från broar ect. Vi har verkligen haft riktigt mycket tur som missade stormen. 

Vi frågade chauffören vilken tid vi skulle komma fram till Noosa så vi visste vilken tid vi skulle säga till vårt hostel men då tittar han frågande på oss och berättar sedan att den här bussen går inte hela vägen till Noosa utan den stannar i Rainbow beach. Så utan boende eller transport fortsatte vi vår resa mot Rainbow beach. Vi kom fram vid 21.00 och då hade alla reseptioner stängt så hemlösa och trötta kom en tjej som vi träffade på bussen och sa att vi kunde sova på hennes golv om vi ville och vilken räddare i nöden, nu hade vi i alla fall tak över huvudet. 

I morse var det bara att gå upp äta lite snabbt och smyga ut. Vi var på väg till Peterpans eftersom det var de som klantade till sig med buss och boende. Men precis när vi ska gå in kommer det en tjej som frågar om vi ska till Noosa. Det var den enda bussen som skulle gå idag, det skulle kosta 350kr extra men det fick det vara värt för att komma hela vägen till Noosa till slut. Väl här gick vi direkt till Peterpans och klagade och förhoppningsvis löser det hela sig med alla extra pengar och allt de. 

Just nu ligger tyvärr Julia på rummet i feber men vi håller tummarna att hon blir frisk till imorgon då vi ska på Australia Zoo!! 
Jag ursäktar att det blev ett tråkigt textinlägg men har tyvärr inga bilder från de senaste dagarna. Men nu ska jag göra alla roliga uppgifter vi har att göra som att handla för den kommande veckan och tvätta.. 

thegark.blogg.se

Följ oss under vår resa då vi ska ta med er på spännande upplevelser, allt från fritt fall från 15000ft till magiska dyk på havets botten! Resan börjar den 11.01.2015 med ett flyg från Stockholm, Sverige, till Auckland, Nya Zeeland, häng med!!

RSS 2.0