Fredagsmys

Oj vilken fredag vi hade igår! 
Kl 8.30 blev vi och våra engelska vänner upplockade vid hostelet för att åka iväg på rafting. Vi mötte även en tjej som åkte buss med oss förut. 

När vi kom dit fick vi all utrustning vi skulle ha samt ett par otroligt snygga badbyxor!

Vi skulle åka längs en fors som är precis utanför Rotorua. Vi fick veta att vi skulle åka ner för världens högsta vattenfall för allmän raffting. Svincoolt! 

Det var jättekul och allting gick galant. Det enda som höl på att bli fel var att jag (Emma) blev nästan insläng i en klippa när vi hängde på utsidan men en av guiderna hann precis dra upp mig sekunden innan vi slog emot så det var riktigt tur. Men som sagt gick allting bra så ni behöver inte vara oroliga där hemma!
Bilder från rafftingen kommer senare eftersom dom just nu ligger på en CD.

Efter raftingen gick vi till vårt respektive hostel och åt mat innan vi möttes upp igen för att ta en en timmes promenad runt Rotorua. Men jag vet inte hur snabbt den där personen gick men det tog oss lite mindre än 3 timmar att gå runt i alla fall. 

Eftersom Rotorua ligger på ett gammalt vulkanområde fick vi se massa varma källor. Så vackert men eftersom det är sulfat i så stinker det verkligen. Man kan ibland känna det även i staden när det kommer en lite vindpust. 

Det fanns även ett ställe där vi kunde doppa fötterna i det supervarma (mellan 45-50gradet) vattnet. 
Bilderna är från Sophia, våra bilder kommer lite senare. 

Efter promenaden gick vi till deras hostel och lagade mat. De hade varit ute och fiskat med Maourierna från i onsdags och fångade en väldigt härlig fisk som bara finns i NZ. Så gott! 

Sen tog vi varsit glas på en bar innan vi åkte till ett Geothermal spa med ler och sulfatbad. Stället hette Hells Gate lite obehagligt men passande namn. Det började med 20 min i ett lerbad och sen fick vi vara så länge vi ville i sulfatbaden. Det var så skönt och nu är vi helt babylena på hela kroppen! 

Nu ska vi åka vidare till Lake Aniwhenua där vi ska spendera ännu en kväll med Maourier. Spännande! 

thegark.blogg.se

Följ oss under vår resa då vi ska ta med er på spännande upplevelser, allt från fritt fall från 15000ft till magiska dyk på havets botten! Resan börjar den 11.01.2015 med ett flyg från Stockholm, Sverige, till Auckland, Nya Zeeland, häng med!!

RSS 2.0